TRAILER. Annette, noul film al regizorului francez Leos Carax, cu Marion Cotillard și Adam Driver, va deschide Festivalul de Film de la Cannes din 2021

UPDATE: Între timp, a apărut trailer-ul, proaspăt lansat:, il regăsiți mai jos.

Regizorul francez Leos Carax, care ne-a oferit ciudatul, dar genialul film ”Holy Motors”, revine în forță cu un nou proiect. ”Annette” este titlul următorului său film, ce va fi lansat în premieră în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes din acest an, ce va debuta pe 6 iulie. Cu această ocazie, a fost lansată și prima imagine din film oferită publicității.

Marion Cotillard și Adam Driver vor ajunge la Cannes în această vară, fiind staturile filmului lui Carax. ”Annette” este o dramă cu acțiunea plasată în Los Angeles-ul contemporan, ce prezintă povestea unui cuplu perfect, în aparență: Henry (Adam Driver) este un comedian de stand-up cu un acut simț al umorului, iar Ann (Marion Cotillard) este o cântăreață faimoasă. Dar după ce se naște primul lor copil, viața cuplului se schimbă radical. Coloana sonoră este semnată de duo-ul rock/pop Sparks, ceea ce înseamnă că vom avea parte de destulă muzică bună în film.

Annette este primul proiect cinematografic al lui Leos Carax, de la Holy Motors, și el prezentat la Cannes, în 2012,  care a fost o nebunie de film, nu mai văzusem demult un film așa straniu, și în același timp, atât de fermecător, Carax fiind recunoscut pentru stilul său excentric, mai în toate filmele sale de autor.

Directorul Festivalului de la Film de la Cannes, Thierry Frémaux, s-a declarat onorat și încântat că acest film va avea premiera pe Croazetă. ”Nici nu puteam visa la o reuniune mai frumoasă a filmului cu marele ecran” a spus acesta, într-o declarație oficială, conform Hollywood Reporter. „Cinematografia lui  Carax este o expresie a acestor gesturi puternice, a acestor alchimii misterioase care dețin secretul modernității și eternității cinematografiei” a mai adăugat Frémaux.

Sursa foto: Cannes

Din cauza pandemiei, Festivalul de Film de la Cannes din 2021 a fost mutat din mai în iulie și se va desfășura în perioada 6-17 iulie. Regizorul american Spike Lee va conduce juriul internațional care va evalua anul acesta titlurile competiției de la Cannes.

Mai jos, trailerul filmului Holy Motors, pe care vi-l recomand dacă vreți o experiență cinematică cu totul deosebită, din absolut toate punctele de vedere, cu niște scene incredibile atât vizual, cât și ideatic. Un must-see pentru cei îndrăgostiți de cinematografia europeană și filmele de artă.

Leave a comment